حساسیت به سیر تازه
حساسیت به سیر تازه
حساسیت فصلی ،حساسیت فصلی گلو،حساسیت فصلی در بهار،حساسیت فصلی پوستی،حساسیت فصلی چشم،حساسیت فصلی در تابستان،حساسیت فصلی در کودکان،حساسیت فصلی پاییز،حساسیت فصلی در بارداری،حساسیت فصلی تابستان،حساسیت،حساسیت به گلوتن،حساسیت پوستی،حساسیت به بادام زمینی،حساسیت به لاکتوز،حساسیت به توت فرنگی
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم به انواع حساسیت بپردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.حدود 20 درصد مردم دچار آلرژی هستند. آلرژی یا همان حساسیت، در واقع پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی شماست. در چنین شرایطی بدن شما نسبت به مواد بی ضرر مثل گرده ی گلها، موی حیوانات یا غذا عکس العمل نشان می دهد. تقریبا هر چیزی ممکن است حساسیت را تحریک کند.
حساسیت فصلی
به گزارش آکادمی حساسیت، آسم و ایمونولوژی آمریکا، ۸ درصد آمریکاییها مبتلا به التهاب فصلی مخاط بینی هستند. وقتی سیستم ایمنی بدن شما نسبت به یک آلرژن بیرونی، مانند گرده گیاهان، واکنش شدید نشان بدهد، تب یونجه روی خواهد داد. متداولترین عوامل حساسیت، گردههایی هستند که از گردهافشانی گیاهانی چون درختان، علفها و چمنها که با باد گردهافشانی میکنند، ناشی میشوند. گردههای گیاهانی که توسط حشرات گردهافشانی میشوند، سنگین است و بهمدت طولانی در راههای هوایی بینی باقی نمیماند، بنابراین احتمال بسیار کمی وجود دارد که موجب واکنش آلرژیک شوند. حساسیت فصلی در طول فصل زمستان شیوع کمتری دارد، اما این امکان هم وجود دارد که در تمام طول سال علائم آن وجود داشته باشد. گیاهان مختلف، گردههایشان را در زمانهای گوناگونی از سال پراکنده میکنند. شاید شما بیشتر از یک فصل، دچار حساسیت شوید که بستگی به محل زندگی و عامل حساسیتتان خواهد داشت. شاید هم به آلرژنهای داخل خانه واکنش نشان دهید، مانند کَپَک یا پر و موی حیوانات خانگی.
حساسیت پوستی
حساسیت پوستی که پزشکان آن را «درماتیت» مینامند به معنای التهاب، قرمز شدن و خارش پوست است. در نتیجهی واکنش سیستم ایمنی بدن به مادهی محرک، پوست دچار راش یا بثورات موقتی میشود که اغلب با سرخی، خارش و گاهی تاول و تورم همراه است.درماتیت، شایعترین نوع حساسیت پوستی است که اگر به علت تماس پوست با مادهی محرک شیمیایی ایجاد شود به آن درماتیت تماسی تحریکی میگویند و اگر در اثر واکنش بدن نسبت به مواد آلرژن (حساسیتزا) ایجاد شود به آن درماتیت تماسی آلرژن گفته میشود. خارش شدید که شاخصهی اصلی این بیماری است، میتواند شما را عصبی کرده و آرامشتان را سلب کند. صرفنظر از نوع حساسیت پوستیای که به آن دچار هستید، علائم، روشهای درمان و پیشگیری آنها در بیشتر موارد مشابه است
حساسیت به گلوتن
حساسیت به گلوتن یا عدم تحمل گلوتن یک بیماری است که باعث میشود که فرد پس از مصرف گلوتن، پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار واکنش نشان دهد.عدم تحم گلوتن مشکلات گوارشی بوجود می آورد که ال در این مورد توضیحاتی را ازائه می دهیو و سپس علائم دیگر را توضیح می دهیم که نشان می دهد شما به گلوتن حساسیت دارید امروزه بعضی از مردم از رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده می کنند. شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که علائم بیماری حساسیت به گلوتن چیست و آیا شما هم به این حساسیت مبتلا هستید یا نه؟ حساسیت به گلوتن، پنج شکل مختلف دارد و هر کدام هم نشانه های خاص خودشون رو دارند اما یکسری از علائم هستند که بین تمام انواع حساسیت به گلوتن، مشترک هستند. ما این علائم رو در ادامه مطلب به شما معرفی می کنیم اما توجه داشته باشید که داشتن این علائم لزوماً به معنی حساسیت به گلوتن نیست و ممکن است که نشانه بیماری ها یا مشکلات دیگری باشند. پس در صورت داشتن این علائم، حتماً برای تشخیص اینکه آیا به گلوتن حساسیت دارید یا نه، با پزشک مشورت کنید تا اگر وجود این حساسیت در شما تشخیص داده شد، از رژیم بدون گلوتن استفاده کنید.
حساسیت به بادام زمینی
حساسیت به بادام زمینی می تواند تهدید کننده زندگی باشد، بنابر این آلرژی به بادام زمینی، دارای علائم واکنشی خفیف یا شدید است. بادام زمینی یکی از شایع ترین علل واکنش های حساسیتی شدید می باشد حتی ذرات کوچک از بادام زمینی می تواند به اندازه کافی واکنش های آلرژیک ایجاد کند. کودکان بیشترین احتمال رنج از حساسیت به بادام زمینی دارند. اگر آلرژی غذایی در خانواده باشد خطر ابتلا به حساسیت بالا است. افراد مبتلا به اگزما تمایل به توسعه آلرژی غذایی دارد. یک واکنش آلرژیک زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد واکنش داده و اقدام به انتشار مواد شیمیایی، از جمله هیستامین به خون می کند این ماده می تواند اثرات مختلفی بر بافتهای مختلف مانند ( پوست، چشمها، بینی، راه های هوایی، روده، ریه ها و رگ های خونی ) داشته باشد این مواد شیمیایی می تواند بر روی بافت های مختلف در بدن، تاثیر بگذارد هنوز روشن نیست که چرا بادام زمینی باعث این واکنش ها در برخی از مردم می شود حساسیت به بادام زمینی زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه پروتئین بادام زمینی را به عنوان چیزی مضر شناخته است هنگامی که شما به طور مستقیم یا غیرمستقیم با بادام زمینی تماس داشته باشید سیستم ایمنی بدن شما مواد شیمیایی ( هیستامین ) را به جریان خون رها می کند قرار گرفتن در معرض بادام زمینی به روش های مختلف رخ می دهد. تماس مستقیم – شایعترین علت حساسیت به بادام زمینی در حال خوردن بادام زمینی و یا مواد غذایی حاوی بادام زمینی است گاهی اوقات لمس پوست با بادام زمینی می تواند واکنش های آلرژیک را آغاز کند. استنشاق – اگر گرد و غبار استنشاقی و یا ذرات معلق در هوا شامل بادام زمینی مانند ( آرد بادام زمینی که از روغن بادام زمینی و یا اسپری پخت و پز ) باشد واکنش های آلرژیک رخ می دهد.
حساسیت به لاکتوز
برخی از افراد بعد از خوردن محصولات لبنی دچار مشکل می شوند. در چنین شرایطی ممکن است فرد از عدم تحمل لاکتوز رنج ببرد. افرادی که بدنشان فاقد آنزیم لاکتاز است به این مشکل دچار می شوند. این آنزیم به تجزیه و جذب لاکتوز، همان قند موجود در محصولات لبنی، کمک می کند. در این مطلب قصد داریم شما را با مشکل عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر آشنا نماییم. پدیده ی عدم تحمل لاکتوز زمانی اتفاق می افتد که فرد نمی تواند قند لاکتوز موجود در شیر و محصولات لبنی را هضم کند. افرادی که به لاکتوز حساسند؛ پس از استفاده از موادی که درآنها لاکتوز موجود است؛ دچار درد معده، فشار گازهای دستگاه گوارش و اسهال می شوند. در افرادی که دچارآلرژی به شیرهستند؛ اغلب دستگاه گوارش درگیر می باشد. در آلرژی به شیر، سیستم ایمنی بدن به محض ورود ماده ی لبنی، آنرا یک مهاجم خارجی فرض می کند و سبب انتشار موادی از قبیل هیستامین می گردد. از جمله علائم ناشی از ابتلا به آلرژی و حساسیت شیر، می توان به خس خس سینه و استفراغ و اسهال اشاره کرد.
حساسیت به توت فرنگی
به گزارش سایت جسارت توت فرنگی آبدار با رنگ قرمز روشن وسوسه برانگیزترین میوهی بهاری است. در دنیای میوهها، توت فرنگی این میوهی کوچک خوشمزه، تقریباً تمام نیازهای بدن شما را تأمین میسازد. این یک میوهی متنوع و یا چند کاربردی بوده که سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، آهن، پتاسیم، فولیک اسید و غیره است. شاید، تنها میوهای باشد که 200 دانهی آن بر روی پوستش قرار دارند! این همنژاد کوچک گل رز از کالری پایینی برخوردار بوده و همچنین طعم و عطر منحصر به فردی به آن ارزانی شده است. علیرغم فوائد سلامتی بخش فراوانی که همراه با این میوه است، اما میتواند موجب بروز آلرژی در انسان شود. نوزادان و یا کودکان تازه به راه افتاده نیز ممکن است نسبت به توت فرنگی از خود حساسیت نشان دهند.
حساسیت به شیر
حساسیت به شیر با سیستم ایمنی بدن انسان در ارتباط است. در این شرایط، یک آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین E، پروتئینهای موجود در شیر را به عنوان مواد مضر شناسایی میکند تا آنها را از بین ببرد. اگرهربارپس ازمصرف شیردچار اسهال میشوید، احتمالا یک بیماری زمینهای وجود دارد که این شرایط را ایجاد میکند. عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر ممکن است از عوامل اصلی در این زمینه باشد.
حساسیت به قهوه
علائم واکنش آلرژیک به قهوه ممکن است شدید باشد و بر سیستم گردش خون، دستگاه گوارش و یا سیستم تنفس تاثیر بگذارد. واکنش شما به احتمال زیاد در عرض دو ساعت بعد از نوشیدن قهوه رخ می دهد و همچنین با گذشت زمان بدتر می شود.علائم ممکن است شامل: استفراغ، دل درد، درد معده، کهیر، خس خس سینه یا تنگی نفس، مشکلات بلع ، غش یا سرگیجه، پوست رنگ پریده یا آبی، سرفه کردن یا نبض ضعیف باشد. حساسیت به قهوه ممکن است باعث شود شما احساس ناخوشایندی داشته باشید. اما معمولاً هیچ خطری برای سلامتی شما ندارد. قهوه می تواند سوزش سردل و برگشت اسید معده را بدتر کند. کافئین، اسفنکتر تحتانی مری را شل کرده و اجازه می دهد اسید به مری راه پیدا کند. خوردن قهوه باعث ایجاد علائم ناخوشایندی در شما می شود. شامل: بی خوابی، عصبانیت، تحریک پذیر، معده ناراحت، ضربان قلب بالا و لرزشهای عضلانی
حساسیت به گربه
حدود ۱۰٪ از جمعیت ایالات متحده دچار آلرژی حیوان خانگی هستند؛ و در میان آن ها آلرژی به گربه شایع ترین است. در شرایط معمول حساسیت به گربه دو برابر حساسیت به سگ است. اما بر خلاف آنچه شما ممکن است به آن فکر کنید علت این اتفاق پوست یا موی این حیوان نیست. افراد مبتلا به آلرژی گربه به پروتئین موجود در بزاق گربه، ادرار، و شوره ی سر( تکه های خشک پوست ) این حیوان حساسیت دارند. چگونه این پروتئین کوچک باعث چنین واکنش های آلرژیک بزرگ در بدن می شود؟ دستگاه ایمنی افراد مبتلا به آلرژی بیش از حد حساس می باشد. بدن چیزهای بی ضرری مثل شوره ی گربه را با عوامل بیماری زا مثل باکتری ها و ویروس ها اشتباه می گیرد؛ و به آن ها حمله می کند. علائم این آلرژی از عوارض جانبی است که ناشی از حمله ی بدن شما به مواد حساسیت زا می باشد.
حساسیت فصل بهار
فصل بهار یکی از فصل هایی است که به خاطر وجود گل و گیاه فراوان برای بسیاری از افراد آزار دهنده است. اما راه هایی وجود دارد که می توان به کمک آنها آلرژی را تا حد زیادی کاهش داد. غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده با تضعیف سیستم ایمنی بدن، آلرژی فصلی را تشدید می کند.حداقل ۲۵ درصد افراد به آلرژی های فصلی به خصوص در فصل بهار مبتلا می شوند. این نوع حساسیت به درجات متفاوتی در افراد منجر به سرفه، آبریزش بینی، عطسه و خارش پوست می شود. در واقع حساسیت های فصلی در برخورد با بیش از ۱۳۰ هزار ماده آلرژی زا به وجود می آید که از راه های تنفسی، تماس های پوستی، خوردن و آشامیدن وارد بدن می شود و برخی افراد نیز به طور ژنتیکی آلرژی را از خانواده شان به ارث می برند.
علائم حساسیت فصلی
نشانه های حساسیت فصلی می توانند به سادگی روال عادی زندگی شمارا مختل کند . خلط ، آبریزش بینی، خارش چشم ها و عطسه ، بدن شما را ضعیف می کند. محققان در حال تحقیق اند که چرا علائم آلرژی فصلی در ۳۰ سال گذشته بدتر شده است اکثر دانشمندان بر این باورند که آلرژی به گرده ها و بعضی از مواد غذایی به طور واضحی در حال افزایش است. بسیاری از علائم حساسیت های فصلی شباهت به علایم سرماخوردگی یا مشکلات سینوسی دارند. علائم آلرژی تا زمانیکه گرده ها از بین نروند خوب نمی شود ، افراد در فصل بهار معمولا بیشتر از سایر فصول دچار حساسیت فصلی می شوند. این علائم معمولا در ریه ها، بینی و چشم ظاهر می شوند و این قسمت ها را تحت تاثیر قرار می دهند. از سوی دیگر، آلرژی غذایی اغلب بر روی دهان و معده تاثیر می گذارد و ممکن است باعث خارش پوست شود
علل حساسیت فصلی
علائم آلرژی زمانی ایجاد می شود که بدن ما هیستامین را در واکنش به آلرژن آزاد کند. آلرژن وعی آنتیژن است که باعث واکنش غیرطبیعی و شدید سیستم ایمنی میشوند. داشتن یک سیستم ایمنی قوی برای مبارزه با حساسیت فصلی بسیار مهم است. طبق گفته ی Johns Hopkins Medicine، علت اصلی آلرژی در واقع اختلالات موجود در سیستم ایمنی بدن است. بدن بیش از حد به مواد بی ضرر واکنش نشان می دهد و آنتی بادی هایی برای حمله به این مواد تولید می کند. در حقیقت این چیزی است که موجب ایجاد حساسیت فصلی می شود. شما به علت های مختلف از جمله آسیب فیزیکی یا جراحی، بیماری های ارثی، و یا در طول زمان استرس های احساسی و فیزیکی، سیستم ایمنی بدنتان ضعیف و حساس می شود . کمبود خواب حتی می تواند احتمال ایجاد حساسیت را بیشتر کند. خوابیدن به اندازه کافی سیستم ایمنی بدن را قوی می کند. استرس نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد. استرس بدون کنترل میتواند منجر به تشدید علائم حساسیت فصلی شود. به گفته متخصصین استرس آلرژی را بدتر می کند هنگامی که استرس به درستی مدیریت شود علائم حساسیت فصلی نیز بهبود می یابد. زنان باردار ( حتی آنهایی که هرگز قبلا حساسیت فصلی نداشتند) مستعد ابتلا به حساسیت فصلی هستند. در حقیقت، ۱ نفر از هر ۱۰۰ خانم باردار در طول دوران بارداری مبتلا به آسم هستند و بسیاری از آنها از حساسیت فصلی رنج می برند. تقویت ایمنی بدن دوران بارداری می تواند دشوار باشد – اکثر داروهای ضد آلرژیک برای زنان باردار یا شیرده مناسب نیستند. خوشبختانه، بسیاری از راهکارهای طبیعی و مناسب برای سالمندان ، کودکان وزنان باردار وجود دارد که بی خطر و موثر هستند .
خوراکی های مفید برای حساسیت فصلی
– عسل ارگانیک – غذاهای داغ و تند – آب قلم – غذاهای غنی از پروبیوتیک – آناناس – سرکه سیب – سبزیجات تازه – خوراک گوشت – مرغ خانگی یا ارگانیک – ماهی
آمپول حساسیت فصلی
آمپول آلرژی نوعی درمان است که به فرد مبتلابه آلرژی تجویز میشود و در طی این فرآیند به فرد چند سری از آلرژن ها را تزریق میکنند. این تزریقها طی یکروند زمانی منظمی صورت میگیرد، بنابراین سبب عادت کردن فرد به عامل آلرژن و کاهش واکنشهای آلرژیک بدن آنها میشود.
درمان خانگی حساسیت پوستی
۱. پوستتان را خنک کنید با توجه به اینکه تحریک پوستی مهمترین نشانهی کهیر است، میتوانید با درمان پوستی علائم کهیر را کاهش دهید. یک حولهی نخی تمیز بردارید و در آب سرد بخیسانید. سپس آب اضافی را با فشار دادن حوله از آن خارج کنید و به مدت ده دقیقه آن را روی پوستتان قرار بدهید. پس از این زمان دوباره همین مراحل را تکرار کنید تا مجددا حوله با آب خنک شود. با این کار پوستتان خنک میشود و علائم کهیر کاهش مییابد. از آب بسیار سرد برای خیس کردن حوله استفاده نکنید، زیرا این کار ممکن است باعث تشدید علائم کهیر شود.۲. از ترکیب شیر و جو دوسر در حمام استفاده کنید.از جمله خواص جو دوسر این است که یکی از بهترین درمانهای کهیر است. یک فنجان جو دوسر را آسیاب کنید. وان حمام را با آب پر کنید و جو را در آن بریزید. در آب بروید و مدتی در آن بمانید. آب مورد استفادهتان نباید داغ یا خیلی سرد باشد، زیرا میتواند باعث تشدید کهیر شود. برای افزایش تأثیر این روش، به آب ۴ فنجان شیر هم اضافه کنید.۳. آناناس را بر روی محلی که کهیر زده، بگذارید.آنزم «بروملین» موجود در آناناس به کاهش علائم کهیر کمک شایانی میکند. تعدادی آناناس تازه یا کنسروی را خرد کرده و داخل پارچهی نخی نازکی قرار دهید. پارچه را جمع کنید و روی محل حساسیت قرار دهید. زمانی که به پارچه و آناناس نیازی نداشتید، آن را برای مصرف مجدد در داخل یخچال نگهداری کنید. پس از ۲۴ ساعت آناناسها را عوض کنید. همچنین میتوانید آناناس را بدون پارچه و به طور مستقیم روی پوستتان قرار دهید.
بیشتر بخوانید : علت حساسیت و قرمزی پوست ♥ درمان حساسیت و خارش بدن ♥ سرفه های آلرژیک در کودکان ♥ آلرژی چیست ♥ آلرژی غذایی در شیرخواران
- ۹۷/۰۷/۱۷